Garanti

Vad täcks av garantin för Puralumi's SteamHair-plattång?

Vår garanti täcker eventuella tillverkningsfel eller defekter som påverkar produkten. Detta inkluderar problem med ångfunktionen, plattornas prestanda, eller andra defekter som inte är resultatet av felaktig användning eller skador som uppstått på grund av obehöriga reparationer eller manipulationer. För mer detaljerad information, besök vår garantisida [länk till garantisidan].

Hur länge gäller garantin för SteamHair?

Garantin är giltig i 12 månader från inköpsdatumet.

Hur aktiverar jag garantin om jag upplever problem med produkten?

För att aktivera garantin, vänligen behåll ditt kvitto eller bekräftelse på köpet och kontakta vår kundtjänst vid eventuella problem inom garantiperioden. Ha ditt inköpsbevis tillgängligt för snabb och effektiv hjälp.

Vad täcks inte av garantin för SteamHair-plattången?

Garantin täcker inte skador som orsakats av användning av vanligt vatten istället för destillerat vatten i ångfunktionen. Användning av vanligt vatten kan leda till mineraluppbyggnad och skador på produkten, vilket ogiltigförklarar garantin.

Steamhair användning och felsökning

Vattnet tar slut väldigt fort, vad kan jag göra?

För att optimera ångan, se till att fylla på SteamHair vid en 90° vinkel för att påfyllningen ska ske effektivt genom att vattnet rinner ner i behållaren. Våra noggranna tester visar att varje användning (för normalt tjockt hår) kräver ungefär 3-5 ml vatten för att upprätthålla optimal funktion. Att följa denna metod kan förbättra användningen av ångfunktionen och förlänga vattenreserven under din stylingrutin.

Varför producerar inte SteamHair ånga?

Om SteamHair inte producerar ånga, kontrollera först att du tryckt på knappen för ångfunktionen och att den lyser blått på displayen, sedan kan du kontrollera vattenbehållaren för att säkerställa att den är ordentligt fylld och att locket är stängt korrekt. Se också till att enheten är ordentligt ansluten till strömkällan. Om problemet kvarstår, kontakta vår support för ytterligare assistans

Jag upplever att plattorna inte värms upp tillräckligt, vad kan jag göra?

Om plattorna inte verkar värmas tillräckligt, se till att enheten är ordentligt inkopplad och att du har valt rätt värmeinställning för din hårtyp. Testa också att rengöra plattorna från eventuellt smuts eller rester som kan hindra värmen. Om problemet kvarstår, vänligen kontakta vår support för ytterligare assistans.

Vad ska jag göra om jag märker att min SteamHair inte värms upp?

Om din Steamhair inte värms upp som förväntat, kontrollera först att den är ordentligt ansluten till strömkällan och att knappen för strömförsörjning är påslagen. Testa att också kontrollera om värmeinställningen är korrekt vald för din hårtyp. Om problemet kvarstår, försök använda en annan eluttag eller kontakta vår kundsupport för ytterligare hjälp.

Hur rengör jag min SteamHair för bästa prestanda?

För att rengöra din SteamHair, vänta tills enheten har svalnat och stängts av. Använd en fuktig trasa eller en mild rengöringslösning för att försiktigt torka av plattorna och utsidan av enheten. Undvik att använda aggressiva kemikalier eller vatten direkt på enheten. För mer detaljerade instruktioner, se användarmanualen eller kontakta vår support.

Order & Leverans

Hur lång tid tar det vanligtvis för leverans av en SteamHair-beställning?

Normalt sett tar leveransen av en SteamHair-beställning mellan 1 till 3 arbetsdagar beroende på leveransadress och vald fraktmetod. Observera att vissa fördröjningar kan uppstå på grund av externa faktorer som logistikproblem eller hög efterfrågan

Vad är den förväntade leveranstiden för en beställning med fri frakt?

Vår fria standardleverans är vanligtvis 1-3 arbetsdagar från beställningsdatumet. Denna tid kan variera något beroende på leveransadressen. Vi strävar alltid efter att säkerställa att din beställning når dig så snabbt som möjligt inom den angivna tidsramen.

Kan jag spåra min beställning efter att den har skickats?

Ja, efter att din beställning har skickats kommer du att få ett spårningsnummer via e-post eller SMS som möjliggör spårning av din leverans. Använd detta nummer på Postnords spårningssida för att hålla dig uppdaterad om din beställnings framsteg.

Vad ska jag göra om min beställning inte kommer fram i tid?

Om din beställning inte kommer fram inom den förväntade tidsramen, vänligen kontakta vår kundsupport. Vi kommer att hjälpa dig att spåra din beställning och vid behov, ta kontakt med leveransföretaget för att lösa eventuella problem eller fördröjningar.

Retur & Reklamation

Vad är er returpolicy för Steamhair om produkten har använts?

Enligt vår returpolicy kan vi tyvärr inte godkänna returer om SteamHair har använts. För att säkerställa en smidig returprocess, vänligen kontakta vår kundsupport för att diskutera eventuella andra tillgängliga alternativ eller för att få ytterligare råd och support.

Hur gör jag en reklamation om min SteamHair har defekter eller problem?

Om din Steamhair har defekter eller funktionsproblem, vänligen kontakta vår kundsupport så snart som möjligt och informera om problemet. Vi kommer att guida dig genom reklamationsprocessen och vid behov hjälpa dig med att returnera produkten för undersökning och eventuell ersättning.

Finns det några villkor för returer av SteamHair?

Våra returvillkor för SteamHair innebär att produkten måste returneras i sin originalförpackning och i oskadat skick för att en retur ska kunna godkännas. Vid eventuella frågor eller behov av ytterligare information, vänligen kontakta vår kundsupport för att få detaljerad vägledning och stöd gällande returprocessen.

Vad händer efter att jag har returnerat min SteamHair?

Efter att du har returnerat din Steamhair och returen har godkänts, kommer vi att behandla återbetalningen eller utföra en ombytning enligt våra returpolicyvillkor. Återbetalningen behandlas vanligtvis inom 14 arbetsdagar efter att vi har mottagit den returnerade produkten.

Betalning

Accepterar ni betalningar genom Klarna?

Ja, vi samarbetar med Klarna för att erbjuda smidiga betalningsalternativ. Du kan välja att betala för din SteamHair-beställning med Klarna och dra fördel av deras flexibla betalningsplaner och andra alternativ som de erbjuder.

Vilka betalningsalternativ erbjuder ni med Klarna?

Genom Klarna erbjuder vi flera betalningsalternativ inklusive faktura, delbetalning, samt direktbetalning med bankkort eller kreditkort. Vid genomförande av din beställning kommer du att kunna välja det alternativ som passar dig bäst.

Kan jag använda Klarna för att göra en delbetalning av min SteamHair-beställning?

Ja, med Klarna kan du välja att dela upp betalningen för din Steamhair-beställning i mindre delar över en tid som passar dig. Vänligen observera att eventuella villkor för delbetalning kan gälla enligt Klarnas regler.

Hur fungerar betalningen med Klarna om jag väljer faktura?

Om du väljer Klarnas faktura som betalningsalternativ, kommer du att få en faktura via e-post som ska betalas inom angiven tid. Du har möjlighet att granska produkten innan du betalar. Fakturaavgifter eller andra detaljer framgår tydligt på Klarnas faktura.